Свинарство
План
Біологічні особливості диких свиней.
Біологічні та господарські особливості свиней сучасних порід
План
Поняття про конституцію, екстер’єр та інтер’єр свиней.
Типи конституції свиней.
Типи продуктивності свиней та їх характеристика.
Вимірювання тварин.
План
Значення племінної справи у збільшенні продуктивних і племінних якостей свиней.
Особливості племінної роботи та розведення свиней у господарствах різних типів (племзаводах, племрепродукторах, товарних господарствах), підприємствах із племінної справи.
План
1. Значення добору і підбору для підвищення продуктивності тварин та поліпшення продуктивності.
2. Відбір тварин за походженням.
3. Оцінювання кнурів і маток за якістю їх потомства методом контрольної відгодівлі.
План
Характеристика основних рекомендованих типових проектів свиноферм в господарствах різного виробничого призначення.
Зооветеринарні вимоги до планування і обладнання приміщень для свиней різних виробничих груп.
Механізація і автоматизація виробничих процесів у свинарстві.
План
Сучасні вимоги до біологічно повноцінної годівлі свиней.
Основні корми, які використовуються у свинарстві.
План
Принципи комплектування стада.
Виробничі групи свиней.
Структура стада в свинарських господарствах різного виробничого призначення.
План
Особливості статевого розвитку маток і їх використання для відтворення.
Фактори, які визначають інтенсивність використання маток для відтворення.
Періодичність змін в організмі незапліднених маток.
План
Годівля і утримання маток під час підготовки їх до осіменіння.
Ембріональний розвиток поросят.
Годівля та утримання поросних свиноматок.
План
1.Зооветеринарні вимоги до обладнання і мікроклімату свинарників-маточників та їх підготовка до чергового туру опоросів.
2. Проведення опоросів і вирівнювання гнізд для повнішого використання маток і приміщень.
3. Патологія під час опоросу. Оперативна акушерська допомога під час опоросу.
Норми і раціони годівлі підсисних свиноматок.
Техніка годівлі підсисних свиноматок.
Орієнтовні раціони для підсисних свиноматок.
План
Виробництво свинини в неспеціалізованих господарствах.
Виробництво свинини в колективних і державних господарствах.
Виробництво свинини в підсобних господарствах промислових і торговельних підприємств та організацій.
План
1.Загальні поняття про якість свинини і її харчові цінності
2. Державні стандарти на живих свиней різної вгодованості
які будуть реалізуватися
Коментарі
Дописати коментар